Αναζήτηση
  • G. K.

Covid-19: Η επόμενη ημέρα
Τον τελευταίο καιρό, η καθημερινή ζωή έχει αλλάξει ριζικά σε όλον τον πλανήτη με το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19. Οι διεθνείς φορείς και οι κυβερνήσεις επέβαλαν κανόνες για την προστασία των πολιτών. Το κύριο μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν από την αρχή η φυσική απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους φέρνοντας αλλαγές στην επικοινωνία αλλά και γενικά στις καθημερινές μας συνήθειες.


Κρατικές υπηρεσίες και διαδικασίες ψηφιοποιήθηκαν και άρχισαν να λειτουργούν διαδικτυακά, μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανέπτυξαν ή εξέλιξαν το ηλεκτρονικό εμπόριο γρηγορότερα απ’ ό,τι σχεδίαζαν. Συστάθηκε και οργανώθηκε η τηλεργασία σε αρκετές επιχειρήσεις. Ο μέσος χρόνος χρήσης του διαδικτύου αυξήθηκε, όπως και η εγκατάσταση εφαρμογών κινητών τηλεφώνων (mobile Apps). Πολλά άτομα άρχισαν να εξοικειώνονται περισσότερο με την τεχνολογία για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες στις νέες συνθήκες.


Τι γίνεται όμως την επόμενη ημέρα; Επιστρέφουμε στην “κανονικότητα”, αλλά επιστρέφουμε διαφορετικοί μετά από μια μεγάλη πρόκληση. Καθώς κάθε πρόκληση διαμορφώνει νέες ικανότητες και νέες συνήθειες, έτσι και η πανδημία θα συνεχίσει να επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη της κοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων, της οικονομίας και των εμπορικών συναλλαγών.

7 προβολές0 σχόλια